Restaurante din București în clădiri de patrimoniu

București este un oraș modern și inovativ, într-o plină mișcare. Totuși, orașul încă păstrează anumite clădiri-simbol, care duc cu gândul la istoria sa. Mai mult decât atât, mai mult arhitecți s-au gândit să renoveze interiorul acestor clădiri și de a le transforma în restaurante, care să redea clienților frumusețea de altadată.

 Îți sugerăm în acest articol 5 astfel de restaurant deschise în clădiri de patrimoniu din București:

Caru cu Bere

caru_cu_bere_by_reiep-d6ug5bi

Caru cu Bere nu este un simplu restaurant, ci un adevărat monument de arhitectură. Situat pe strada Stavropoleos din Centrul Vechi, a fost inițiat o celebră berărie situată în vechiul han Zlatari. ABia în 1899 a fost ridicată actuala clădire de către moștenitorii lui Nicolae Mircea, veni în București din comuna transilvăneană Cata și care aparținea, în acea vreme, Imperiului Austro-Ungar. Clădirea a fost construită după planurile arhitectului oplonez Siegfried Kofzinsky.

La Bonne Bouche

60_DSC_2443_JPG_20100331144622

La Bonne Bouche este un bistro franțuzesc, amplast pe Strada Franceză (cum altfel?). Clădirea a fost o perioadă într-o formă de degradare avansată, însă a fost recondiționată și a reușit să păstreze bolțile de cărămidă, stâlpii vechi și metalici și stâlpul construit din „piatra de Paris”.

 Negresco

negresco

Tot în Centrul Vechi al capitalei putem găsi și Restaurantul Negresco. Acesta este amplasat pe două niveluri ale unei clădiri istorice, construită în anul 1882. Cel care a coordonat lucrările de amenajare a fost arhitectul Șerban Sturdza, care este cunoscut ca fiind susținătorul multor proiecte care au intrat în patrimonial cultural al României.

Un lucru impresionant pe care îl putem găsi în acest restaurant este scara care duce către vinoteca din subsol. Aceasta este îmbrăcată în mosaic auriu, iar ușa metalică prin care este marcată poartă semnătura artistului feronier Fabien Monestier, din Franța.

Restaurantul Casa Alba din Baneasa

restaurant casa alba baneasa bucuresti

Acest restaurant este amplasat la marginea Bucureștiului, în Pădurea Băneasa. Până în anul 1989, acesta era des frecventat de nomenclatura comunistă, fiind un restaurant destul de celebru.
Clădirea a fost construită în anul 1930 de către arhitectul Octav Doicescu, iar după nouă ani deja devenise una dintre marile atracții ale Expoziției Internaționale de la New York. Restaurantul beneficiază de o locație fabuloasă și de un parc amenajat cu bun gust.

 Lacrimi si sfinti

DSC6936_DxO1

Lacrimi și sfinți este unul dintre cele mai cunoscute restaurant din București, atât pentru localnici, dar în special pentru străini. Acesta a fost renovat și regândit astfel încât spațiul pe care se situează, care aparține patrimoniului cultural, să fie valorificat la maximum.

Cel care s-a ocupat de lucrările de reamenajare a fost arhitectul Corvin Cristian, care a reușit să creeze un spațiu autentic românesc, cu câteva accente moderne. Lemnul joacă un rol important în amenajarea restaurantului, iar multe dintre ornamente provin din case vechi românești de prin țară.

sursă info

surse foto 1, 2, 3, 4

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *