Ziua Sfântului Patrick este sărbătorită în Centrul Vechi al Bucureştiului

by

Deşi este la origine o sărbătoare catolică, ziua Sfântului Patrick (sau St. Patrick’s Day) este în prezent sărbătorită de întreaga comunitate irlandeză, de britanici dar şi de americani. În fiecare an, ziua de 17 martie este dedicată culorii verzi şi festivalurilor pline de veselie ţinute în onoarea Sfântului irlandez Patrick.

Anul acesta Bucureştiul organizează o mulţime de petreceri tematice cu ocazia St. Patrick’s Day. Totul începe cu o paradă care are ca punct de plecare piațeta din spatele Băncii Naționale a României și care se va desfășura pe traseul Smârdan-Șelari-Covaci-Lipscani. În piaţa din Centrul Vechi va fi amplasată o scenă specială unde, începând cu ora 17 vor cânta mai multe trupe irlandeze, precum Irish Way, Shannon Ceili Band, Truverii, SteySha Irish School of Dance, Jam Yard, Ad-Hoc și Blackbeers.

Petrecerea continuă până târziu în noapte în cluburile din Centrul Vechi, iar turiştii care iau parte la sărbătoare sunt invitaţi să se odihnească apoi în camerele hotelului nostru. Hotel Răzvan se găseşte la doar 10 minute distanţă de Centrul Vechi, pe Calea Călăraşilor nr.159.

st-patricks-day-parade-montreal

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *