Parcul IOR, oază de liniște între blocuri
by hotelrazvan
În zona central-estică a Capitalei, aproape de zonele Baba Novac, Nicoale Grigorescu și Camil Ressu, găsim parcul IOR. Amenajat între anii 1963-1964 acesta a fost inițial o zonă de recreere a locuitorilor din blocurile carierului Titan. Acum, deși oficial se numește Parcul ALexandru Ioan Cuza (datorită statuii domnitoruli de la intrarea din parc), parcul este cunoscut sub numele de Parcul IOR.
Denumirea de Parcul IOR provine de la numele Întreprinderii Optice Române, care se află în vecinătate.
Parcul are în interior și un lac de agrement, cu o suprafață de 50 de hectare, unde se pot face plimbări cu vaporașul sau bărcile. Interesant este faptul că acest lac este de origine naturală, despărțit de podul Liviu Rebreanu, astfel încât există Lacul Titan 1 și Lacul Titan 2.
Acest parc are și câteva insulițe: „Insula pensionarilor”, „Insula înecaților” și „Insula IOR” sunt doar câteva dintre ele.
Mai mult decât atât, în acest parc există și o biserică. Biserica Pogorârea Sfântului Duh din lemn este numită și „bijuteria Parcului IOR”; a fost construită în anii 1994-1996 în stil maramureșean și are o înălțime de 45 m.
Găsești aici mai multe articole despre București.
sursă info: 1, 2,
sursă foto: 1, 2, 3, 4
Recommended Posts
Istoria Muzeului George Enescu
17 martie 2016
Voi știați că…?
10 martie 2016
Arhitectura lui Ion Mincu
24 februarie 2016