Parcuri şi statui din zona Calea Călăraşi

Dacă tot ne-am lansat blogul, ne-am gândit că nu putem să nu punctăm acest eveniment cu un concurs. Şi pentru că ne-am plictisit de quizuri, ne-am decis să aflăm ce parcuri şi statui interesante se găsesc în zona Calea Călăraşi – Hala Traian.

Vă rugăm pe voi, prietenii noştri să ne ajutaţi să facem o listă a parcurilor şi statuilor din zonă. Lista aceasta o vom publica pe blog, ca să poată fi folosită de oaspeţii noştri.

Ce trebuie să faceţi voi? Să ne recomandaţi (în comentarii) un parc sau o statuie şi să ne daţi o fotografie a parcului. Pentru fotografii puteţi folosi Picasa, Flickr sau Imageshack.
Munca voastră va fi răsplătită cu un bilet la Concertul lui Bon Jovi de pe 10 iulie.
Concursul ţine până pe data de 7 iulie iar pe data de 8 iulie vom declara câştigătorul sau câştigătoarea.

Hai lăsaţi-ne comentarii 🙂

Share

Comments

 1. acceptati si pozele altora – cu mentionarea autorului? pe vremea asta caineasca… nici aparatul nu declanseaza 🙂

 2. Eu vad ca e foarte frumos afara… asa ca spor la fotografiat :p

 3. Parcul Alexandru Ioan Cuza (Titan)

  Cu o suprafață de aproximativ 85 Ha, contine un lac Lacul Titan. Este un lac de origine naturala despărțit de Podul Liviu Rebreanu în două segmente, numite Lacul Titan 1 și Lacul Titan 2.[necesită citare] Pe lac există cinci insule, numite „Insula Pensionarilor”, „Insula IOR”, „Insula Câinilor”, „Insula Trandafirilor” si „Insula Înecaților”.

  În acest parc se află Biserica Pogorârea Sfântului Duh construita din lemn în stil maramureșan intre anii 1994-1996.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Biserica_din_Parcul_Titan.jpg
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Lacul_din_Parcul_Titan.jpg

 4. Am gasit cateva obiective interesante in preajma Hotelului Razvan. Iata lista acestora:

  1.Parcul „Izvorul Rece”
  Inca de la facerile Bucurestiului, zona pe care acum este situat parcul Izvorul Rece a insemnat mult pentru oras, chiar daca initial era o zona marginasa. Acum mai bine de doua secole, zona era plina de carciumi si case de odihna pentru comerciantii care veneau cu marfuri din tara si de peste hotare. Dupa ce se incheiau targuielile si se lasa seara, lumea se punea pe petrecut pana in zori. O astfel de atmosfera atragea atragea din ce in ce mai multi artisti. Astfel, pe la inceputul secolului XX, zona parcului „Izvorul Rece” devenise unul din locurile preferate de scriitori, pictori si arhitecti de seama ai orasului.

  http://www.flickr.com/photos/53761062@N05/5908249933/in/photostream/

  2. Biserica Delea Noua-Calist

  Lucrarile de constructie au fost incepute in primavara anului 1872 si au continuat pana in iarna anului 1875. Sfintirea bisericii s-a facut la 25 martie 1875. Biserica este invesmantata cu o frumoasa pictura despre care se crede ca ar fi executata de Gheorghe Tatarascu, dupa maiestria cu care sunt lucrate icoana „Adormirea Maicii Domnului” si chipul ctitorului, Arhiereul Calist.

  http://www.flickr.com/photos/53761062@N05/5908247785/in/photostream/

  3. Foişorul de Foc este o clădire de 42 metri înălţime din Bucureşti aflată între Obor, Calea Moşilor şi Nerva-Traian, mai precis: la intersecţia străzii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, în imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi (monumentul ocupă centrul unei piaţete care îi poartă numele şi către care mai converg şi alte artere, respectiv străzile Vasile Stroescu, Iancu, cavaler de Flondor, Zece Mese şi Popp de Băseşti). În trecut servea drept turn de observaţie pentru apărarea împotriva incendiilor.A fost construit în 1890, la doi ani după ce precedentul turn, Turnul Colţei, ridicat în 1715, a fost demolat. Planurile au fost realizate de George Mandrea, în acea perioadă arhitectul-şef al Bucureştiului. Foişorul de Foc a fost gândit a avea şi rolul de turn de apă. După finalizarea construcţiei, însă, compania locală de apă – Uzina de Apă Grozăveşti -nu a avut pompe suficient de puternice pentru a îl umple cu apă. Foişorul de Foc a fost folosit de către pompieri până în 1935, când şi-a pierdut rolul, întrucât în Bucureşti se ridicau tot mai multe clădiri înalte, iar introducerea telefoniei făcea inutilă existenţa unui turn de veghe. Din 1963, a fost transformat într-un Muzeu al Pompierilor.

  http://www.flickr.com/photos/53761062@N05/5908807064/in/photostream/

  4. 4. Desi nu este impunatoare si este relativ recent aparuta in peisajul orasului, la intersectia strazilor Traian cu Pache Protopopescu se gaseste statuia lui Eleftherios Venizelos (1864-1936)
  reformator al Greciei moderne, prim-ministru cu mai multe mandate intre 1910-1933, prieten al
  Romaniei, promotor al intelegerii si al colaborarii dintre popoarele balcanice.

  http://www.flickr.com/photos/53761062@N05/5908251517/in/photostream/

  Pentru cei care cauta o oaza de liniste in larma orasului recomand Parcul „Izvorul Rece” dar si curtea Bisericii Delea Noua…

 5. Cum sa nu particip… deabia m-am intors de la fotografiat… >:)

 6. In acest album pot fi gasite multe cladiri/parcuri/statui interesante din zona.
  https://picasaweb.google.com/106822206619760026028/HotelRazvan#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *