Voi știați că…?

Voi cât de multe lucruri știți despre Bucureșeti? Sunt multe lucruri pe care putem să le învățăm zi de zi. Mai jos aveți doar câteva lucruri despre București pe care poate nu le știați. 

1. Stația de metrou Politehnica nu este doar o simplă stație de metrou.  Această este pavată cu marmură și granit, care conțin fosile de acum 180 de milioane de ani.

Statia-de-metrou-Politehnica6

2. Arcul de Triumf, de lângă Parcul Herăstrău, a fost construit inițial din lemn, în anul 1922. Scopul pentru care a fost construit atunci a fost acela de a onora curajul soldaților români care au luptat în Primul Război Mondial.

arcul-de-triumf-in-1925

3. Maria Mihaescu a fost prima femeie care a pedalat îmbrăcată în pantaloni pe Calea Victoriei. Aceasta mai era numită și „Mița Biciclista”.

coana_mita_biciclista_99887600

4.  Primul drum din București a fost Drumul de Lemn. Pe vremea aceea zona era pavată cu trunchiuri de copaci. Astăzi drumul este cunoscut sub numele de Calea Victoriei.

Calea Victoriei

5. Orașul București a fost numit capitală a Țării Românești în anul 1659, de către domnitorul Gheorghe Ghica.

perspectiva

6. Muzeul Theodor Pallady este cea mai veche locuință din București. Clădirea a fost construită în anul 1750 și se află pe Strada Spătarului, nr. 22. 

Muzeul Theodor Pallady

7. Gara Filaret este cea mai veche gară din orașul București, deschisă în anul 1869, însă în prezent funcționează doar Autogara Filaret.Filaret

 

Voi ce lucruri interesante mai știți despre București?

 

sursă fotografii
Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *