3 lucruri de facut in Bucuresti primavara

București este capitala României și cel mai mare oraș, cunoscut de pe la începutul secolului 20 ca fiind „Micul Paris”, având foarte multe asemănări cu marea capitală europeană, în materie de arhitectură, dar și ca stil de viață.  Astăzi este o metropolitană cunoscută pentru bulevardele mari, clădirile din epoca interbelică și viața nocturnă. Ca și alte capitale europene, ai foarte multe lucruri de descoperit în acest oraș, fără ca măcar să cheltuiești un singur leu. Că tot a venit primăvara, noi ne-am gândit să îți sugerăm câteva locuri pe care le poți vizita în București.

Propunerile pentru săptămâna aceasta sunt: Garajul Ciclop, Hanul lui Manuc și Turul gratuit al orașului. 

Street Art la Garajul Ciclop

garajul-ciclop-bucharest-c277eb2d-1024x680
Garajul Ciclop era un loc foarte cunoscut în perioada anilor 20 din secolul XX. Era locul unde burghezia se întâlnea pentru a-și cumpăra mașini. Însă în timp a început să nu mai fie vizitat, iar acum servește drept pânză de inspirație pentru diverși artiști de stradă. Pereții sunt acoperiți de picturi murale impresionante,  printre care și lucrările unora dintre cei mai buni artiști de graffiti din oraș.

Hanul lui Manuc

 hanul-lui-manuc-bucharest-60062298

Hanul lui Manuc a fost construit cu 200 de ani în urmă de un armenian numit Emanual Mârzaian, unul dintre cei mai bogați comercianți din zona balcanică din perioada aceea. Recent hanul a fost renovat și arată chiar și mai bine decât înainte! Te surprinde prin arhitectura sa exterioară, dar și prin curtea interioară care reprezintă un loc numai bun de luat masa.

Turul gratuit al orașului

10562530_917754211571761_6438246656578369252_o

Dacă îți dorești să descoperi Bucureștiul din spatele poveștilor deja știute, îți recomandăm să te înscrii pentru un tur gratuit al orașului. Vei vizita centrul vechi și vei descoperi poveștile care se ascund în spatele clădirilor din oraș.Intră aici și află mai multe.

Sursă foto&info

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *