Te invitam sambata seara la Noaptea Muzeelor!

10996511_931649026877745_7032150583266296211_n

Noaptea Muzeelor este un eveniment național care se desfășoară anual în mai multe orașe din țară, printre care și București. Va avea loc sâmbătă seara, 16 mai, în mai multe muzee din capitală.

Partenerul oficial este Rețeaua Națională a Muzeelor din România, însă evenimentul se desfășoară și în colaborare cu muzeele participante. Poți să-i urmărești pe pagina lor de Facebook, unde au tot felul de postări legate de evenimentul de anul acesta și diverse fotografii din anii trecuți.

Scopul evenimentului este acela de a oferi oportunitatea, într-un mod neconvențional, de a explora istoria și cultura orașului București. Muzeul Naţional de Artă al RomânieiMuzeul Naţional de Istorie a RomânieiMuzeul de Național de Istorie Naturală Grigore Antipa”Muzeul Ţăranului RomânMuzeul Național de Artă ContemporanăMuzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” sunt doar câteva dintre muzeele pe care le puteți vizita!

Ce ni s-a părut interesant este că anul acesta va participa pentru prima dată și Muzeul Băncii Naţionale a României. Vei putea găsi acolo o expoziție inedită numită „Aur din Tezaur”, unde vor fi prezentate exponatele vedetă ale muzeului, șo anume lingourile de aur.  De asemenea, datorită faptului că se împlinesce 135 de ani de la înființare Băncii Naționale a României, vor fi numeroase proiecții luminoase pe fațada băncii și alte activități de tip informativ.

Găsești aici toate muzeele deschise sâmbătă seara. Click aici pentru a vedea imaginea în format original.

Harta-web_bucuresti-12

Pentru mai multe informații poți intra pe site-ul lor. V-ați gândit deja la un traseu pe care să-l parcurgeți sâmbătă seara?

 sursă info şi foto

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *