Uite ce poti face weekend-ul asta la Street Delivery!

Anul acesta Street Delivery împlinește 10 ani de la prima sa ediție. De data asta este tratată tema încălzirii globale, având în cadrul festivalului 10 proiecte finanțate fiecare cu câte 1.000 de euro, fiindu-le puse la dispoziție diverse materiale pentru construcție, dacă este cazul.

Street Delivery își dorește să le ofere oamenilor noi perspective în ceea ce privește reciclarea creativă, diverse alternative de transport, dar și cum să reducem producția de deșeuri.

street-delivery-x

Cele 10 proiecte care vor fi finanțate pentru a fi produse în cadrul festivalului sunt următoarele:

1. Wound – pentru peretele principal al Street Delivery este propusă o pictură murală a unei grădini luxuriante.

2. Copacul solar VTree – este o instalație urbană, concepută și asamblată în România, care oferă energie rețelei energetice a orașului, prin încărcătorul de gadgeturi, Wi-Fi integrat și iluminatul pe timp de noapte.

3. Street Delivery 365 –  Acesta este un proiect care își propune amenajarea unei parcări publice pentru 10 biciclete, care să rămână spre utilizarea publică tot anul, promovând principiile Street Delivery 365 de zile pe an.

4.Biopipes – reprezintă o soluție de iluminat public, care reutilizează deșeurile rămase în urma lucrărilor de renovare, cum ar fi instalanțiile de apă sau căldură din apartamente.

5. Fanzin (Librăria Jumătate Plină) – Acest proiect își dorește să creeze un fanzin (ziar cu mijloace modeste, publicat de un public amator), care să fie creat de către noi, având ca scop principal dezbaterea rolului cetățenilor în schimbările constante care se întâmplă la nivel local (primărie) și național (guvern).

6. Grădina din curtea școlii – proiectul are ca scop dezvoltarea de instrumente necesare pentru școli pentru a planifica și a pune în aplicare un sistem de management de mediu sănătos, curat și sustenabil.

7. Copacul de hârtie – obiectivul acestuia este de a-i face pe cei interesați să descopere cele 29 de specii de arbori și arbuști din București ocrotiți prin lege și considerați Monumente ale Naturii. În contextul unei societăți în care tăierea sau toaletarea arborilor a devenit abuzivă, o astfel de inițiativă este mai mult decât binevenită!

8. Grădina urbană – acest proiect are ca scop reamintirea orășenilor cât de important este să nu uităm să ne conectăm cu natura. Grădina urbană reprezintă o modalitate nouă de a-ți crește singur mâncarea, chiar pe acoperișul blocului.

9. Cortul cu filme – Va exista acest cort unde se vor proiecta filme cu tematică ecologică, având ca public țintă copiii. Mai apoi, împreună cu Genevieve Fierariu și educatorul de cinema Ileana Bîrsan, aceștia vor discuta filmele, în timp ce vor învăța cum să planteze flori și legume în pet-uri reciclate și bricolate de ei.

10. Clean City Quest – acesta este un tur de explorare pe bicicletă, de la un punct A la un punct B, prin care cei care participă au parte de mai multe probe în care diverse abilități le sunt puse la încercare.

Uite câteva fotografii de la ediția de anul trecut, 2014:

street-delivery 646x404 street_delivery_2014_19754000

Street Delivery este un eveniment de cultură urbană, gândit de Ordinul Arhitecților din București împreună cu Fundația Cărturești. Din anul 2006, atunci când a fost inițiat, reprezintă o alternativă pentru a scăpa de monotonia de zi cu zi, care „transformă an de an carosabilul într-un spațiu de promenadă mobilat cu idei” – așa cum le place lor să-l definească.

Programul evenimentului îl puteți găsi aici.

sursă foto 1, 2, 3, 4; sursă info

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *