In weekend se merge la Festivalul Strada Armeneasca!

În perioada 7-9 august va avea loc Festivalul Strada Armenească. Acesta este un festival stradal care are ca principal scop promovarea culturii și tradițiilor armenești. Anul acesta fiind la cea de-a treia ediție, cultura armeană va fi prezentată de data aceasta într-unn mod cât mai interactiv și plăcut, aducând Strada Armenească la viață.

Pe parcursul festivalului vor avea loc diferite activități, printre care concerte de muzică tradițională și modernă, ateliere de acte de magie stradală, caligrafie sau creație sau spectacole de dans. De asemenea, vor exista, în spațiul special amenajat pentru ei, și diverse ateliere dedicate celor mici, având diferite teme: de pictură, lego mecanic, 3D printing, creație și imaginație etc.

Vizitatorii au, pe lângă ocazia de a participa la aceste activități, oportunitatea de a gusta bucate armenești sau tradiționala cafea la nisip. Pe lângă toate acestea, va fi amenajat și un „bazar”, unde se vor putea achiziționa diverse obiecte tradiționale, de la bijuterii și obiecte handmade, la obiecte de ceramică și țesături armenești.

festivalul-strada-armeneasca-18510800

Anul în cea de-a treia ediția, festivalul are și două puncte noi pe agenda evenimentului. Publicul va putea admira anul acesta două expoziții unicat, „Postcrossing”, care reprezintă o expoziție de cărți poștale primite din întreaga lume și „Discover Armenia”, o expoziție internațională de fotografie, cu imagini din Armenia.

8

Evenimentul are un scop precis, iar acela este de a reaminti publicului bucureștean de aportul adus de comunitatea armeană în descursul istoriei la dezvoltarea orașului București, din mai multe puncte de vedere: religios, cultural, politic și științific. Voi ați fost până acum la acest festival?

Puteți găsi mai multe informații despre festival pe evenimentul de pe Facebook sau pe site-ul oficial al festivalului. 

 

 

sursă foto 1, 2, 3
sursă info

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *