Relaxare în jurul Bucureștiului

Există nenumerate locuri în jurul Bucureștiului unde poți petrece un weekend liniștit, cu prietenii sau cu familia.Avem în acest articol trei propuneri pentru voi:

Valea Doftanei

2

Valea Doftanei se bucură de un peisaj minunat, făcând această zonă destinația perfectă pentru amatorii de drumeții. Culmile, cărările, dar și panora oferită de către Lacul Păltinoasa, îmbie oamenii la plimbări relaxante în natură. Puteți, de asemenea, admira și Pădurea Glodeasa, care reprezintă o rezervație naturală de faci seculari și brazi. Nu uitați ca la sfârșitul weekendului să nu plecați fără un mic suvenir, cum ar fi „cașcaveaua”, un tip de cașcaval tradițional.

Pe valea Doftanei se poate ajunde destul de ușor. Deși este la o distanță de aproape 120 de kilometri de București, drumul merită efortul.

Pădurea Căldărușani

manastirea-caldarusani-1637-monastery-orthodox-churches-island-bucharest-romanians-religion-rumc3a4nien-rumc3a4nischen-beautiful-european-landscape

La aproximativ 45 de kilometri de București, regăsim Pădurea Căldărușani. Împrejurimile conturează o zonă liniștită și foarte pitorească. Există toate cele necesare pentru a te bucura de un weekend relaxant: multă vegetație și faună, inclusiv cerbi lopatari și căprioare, dar și un lac . De asemenea, în zonă există și Mănăstirea Căldărușani, fiind în trecut unul dintre cele mai importante centre de cultură și duhovnicie din zonă. Este amplasată chiar pe malul lacului Căldărușani.

 

Palatul Mogoșoaia

4103157367_74f3af3710_b-e1281743784659

Palatul Mogoșoaia reprezintă o variantă mult mai aproape de București, la doar 15 kilometri de capitală. Complexul Mogoșoaia are, pe lângă palat, un parc, un lac și o grădină. Poți merge acolo pentru un picnic pe iarbă, pentru a te plimba cu parca pe lac, sau pur și simplu pentru o plimbare relaxantă prin parc și alei.

De asemenea, vei avea ocazia să admiri și diversele anexe ale palatului: Casa de oaspeți, Bucătăria brâncovenească, Ghetaria, Turnul Porții și Biserica „Sfântul Gheorghe”, toate construite în timpul secolelor XVII și XVIII.

Voi către care dintre aceste destinații vă veți încumeta weekendul viitor? Sau ce alte sugestii mai aveți? 🙂 

sursă info

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *