Toamna se merge la Festivalul George Enescu!

Festivalul George Enescu reprezintă cel mai mare festival și concurs internațional de muzică clasică din România, și unul dintre cele mai mari din Europa de Est. 

George Enescu a fost un violonist, profesor și compozitor cunoscut internațional. După ce a murit, la doar trei ani, a avut loc, pe 4 septembrie 1958, prima ediție a festivalului. Astfel că acest festival a devenit una dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

enescu3

În cadrul festivalului există mai multe tipuri de concerte: mari orchestre ale lumii, concertele de la miezul nopții, recitaluri și concerte camerale, repere ale muzicii contemporane românești.

Aceasta este una dintre multele piese care au fost reproduse în cadrul Festivalui George Enescu până acum:

Astăzi, aproximativ 20 de piese compuse de către George Enescu sunt performate în cadrul fiecărei ediții ale festivalului. Festivalul va avea loc între 30 august-20 septembrie în București, aducând pe scenă piesele sale interpretate de violonistul german David Garret, Orchestra San Francisco Simphony sau Orchestra FIlarmonică Istraeliană. Concertele vor avea loc în 3 orașe din țară: București, Iași și Sibiu.

ateneu

Anul acesta organizatorii festivalului vin cu ceva inovativ: câteva dintre cele mai importante concerte din această ediție vor fi transmite live în București la Grand Cinema & More și în încă alte 5 cinema-uri din țară.

De asemenea, Televiziunea Română a lansat enescu.tvr.ro, un website dedicat exclusiv festivalulu. Site-ul nu reprezintă doar o sursă de informații, ci o platformă video unde vor fi transmite live concertele organizate la Ateneul Român și Sala Palatului.

Există și o aplicație, adaptată pentru telefoanele mobile cu ecrate late și rezoluie mare. Noua aplicație oferă utilizatorilor informații în timp real despre ediția de acest an a evenimentului, fotografii, noutăți, articole și informații despre compozitorul român George Enescu. Poate fi descărcată de pe Google Play și App Store.

De asemenea, dacă deja v-ați rezervat un loc la festival, nu uitați de oferta pe care o avem la hotel: Cameră dublă la doar 45 euro/noapte sau cameră single la 38 euro/noapte. Găsești mai multe informații aici. Vă așteptăm!

 

 

sursă info: 1, 2, 3
sursă foto: 1, 2

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *