Un traseu de o zi cu bicicleta prin București

Mersul cu bicicleta câștigă din ce în ce mai multă popularitate, atât în rândul iubitorilor de sporturi, cât și în rândul amatorilor de mișcare în aer liber. Poți alege între excursii cu bicicleta în București sau prin împrejurimile Bucureștiului. În capitală există numeroase locuri prin care poți pedala, în special parcuri.

Astăzi vrem să vă propunem un traseu prin care vă puteți plimba cu bicicleta prin București. Este un traseu care durează câteva ore, însă locurile prin care vă puteți opri merită atenția voastră zeci de minute. Traseul are în total o distanță de 23 de kilometri.

Traseul:  Parcul Izvor (Calea 13 Septembrie) – Piața Unirii – Parcul Tineretului – Parcul Alexandru Ioan Cuza – Parcul Titan și retur 

Plecarea se face de pe Calea 13 Septembrie, la intersecția cu Bulevardul Libertății. De acolo mergeți tot înainte, pe lângă Palatul Parlamentului, iar apoi faceți stânga, până ajungeți la rondul din Piața Constituției, la capătul Bulevardului Unirii. Faceți din nou dreapta până la fântâna centrală din Piața Unirii, o ocoliți și vă îndreptați spre Parcul Tineretului, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir.

În vreo 10 minute veți ajunge în fața Parcului tineretului, unde vă puteți plimba liniștiți și să vă bucurați de frumusețea lui. Traversați parcul până ajungeți la Parcul Lumea Copiilor (sau așa-numitul parc „al lui Piedone”). Treceți pe lângă terenurile de volei, tenis și baschet, zona de grătare și foișor și ajungeți la ieșirea din parc de la Palatul Copiilor.

inparc-gallery-1299054175

Următorul pas este acela de a intra pe Bulevardul Tineretului până la stația de metrou Tineretului, după care faceți la dreapta, pe Bulevardul Gheorghe Șincai. Traversați Splaiul Unirii și intrați pe Bulevardul Nerva Traian. Mergeți până ieșiți pe Bulevardul Unirii, iar mai apoi ajungeți la rondul din Piața Alba Iulia. Mergeți pe strada Traian Popovici până la intersecția cu Șoseaua Mihai Bravu, până când intrați pe strada Baba Novac, iar mai apoi ajungeți la Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Acesta este un parc în care vă puteți bucura de aer proaspăt, iar dacă o luați prin parc, tot pe partea dreaptă, veți trece pe lângă Insula Pensionarilor și veți ajunge în Parcul Titan, unde puteți da o tură întreagă de parc (deși este destul de mare).

parcul-din-titan

Parcul Titan reprezintă mijlocul traseului nostru, de unde începe și drumul înapoi. Mergeți înapoi spre Parcul Alexandru Ioan Cuza și apoi spre Bulevardul Baba Novac. De data aceasta, însă, atunci când ajungeți la intersecția cu Șoseaua Mihai Bravu, faceți la dreapta spre strada Dristorului, mergeți până la intersecția cu Bulevardul Decebal, iar când ajungeți la rondul din Piața Alba Iulia intrați pe Bulevardul Unirii.

Traseul continuă prin Piața Unirii, pe lângă Unirea Shopping City, iar mai apoi pe Splaiul Independenței până la stația de metrou Izvor. Traversați din nou parcul Izvor și ieșiți pe cealaltă latură a Palatului Parlamentului, la intersecția cu strada Bogdan Petriceicu Hașdeu.

izvor

Traseul este destul de lung, are 23 de kilometri, însă trece prin atâtea parcuri încât pauzele necesare nu sunt greu de obținut. Este potrivit pentru o zi de weekend, mai ales acum, până când vine toamna.

 

sursă info
sursă foto 1, 2, 3

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *