Muzeul Colecţiilor de Artă

Muzeul-Colectiilor-de-Arta

Pe Calea Victoriei există mai multe clădiri care atrag atenția, prin arhitectura lor impunătoare. Una dintre acestea este situată în aproprierea Pieței Romane și este Muzeul Colecțiilor de Artă.

Muzeul Colecțiilor de Artă este integrat în Muzeul Național de Artă al României, iar după o perioadă mai amplă de consolidare și renovare, a fost redeschis în anul 2013.

Clădirea în care găsim Muzeul Colecțiilor de Artă este fostul Palat Romanit, a cărei construcții a început în jurul anului 1812, reprezentând unul dintre reperele importante ale începuturilor arhitecturi moderne din București. Poartă numele „Romanit”, deoarece cel care a finalizat clădirea a fost Grigore Romanit (Romanet).

muzeul-colectiilor-arta-roata-mare

În cadrul muzeului se regăsesc donații făcute de-a lungul anilor de colecționari pentru păstrarea patrimoniului artistic. Deși acum este deschis publicului larg, din 1986 până în 2009 muzeul a fost deschis doar parțial, iar în anul 2009 acesta a fost închis, din cauza lucrărilor de consolidare și restaurare.

În momentul de față, putem găsi în cadrul muzeului 34 de colecții expuse, care ocupă toate cele trei corpuri ale Palatului Romanit.

Misiunea muzeului este aceea de a conversa și, în același timp, de a pune la dispoziție publicului larg, „un fond reprezentativ pentru fenomenul artistic şi pentru colecţionismul din România, contribuind la formarea şi transferul de valori culturale şi morale.”

Programul de vizitare este următorul: sâmbătă – miercuri
Deschis luni şi marţi!
11.00 – 19.00 (mai – septembrie)
10.00 – 18.00 (octombrie – aprilie)
Închis: joi, vineri, 1, 2 si 24 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, prima şi a doua zi de Rusalii, 1 mai, 15 august, 30 noiembrie, 1, 25 şi 26 decembrie

Adresa muzeului este: Calea Victoriei, nr. 111

sursă foto 1, 2
sursă info

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *