Muzeul Național de Artă Contemporană

01

Muzeul Național de Artă Contemporană (sau MNAC) este un muzeu de artă contemporană din București. Acesta se află în incinta Palatului Parlamentului, în noua aripă de sticlă.

Istoria muzeului începe în anul 2001, atunci când Guvernul României a hotărât înființarea lui în cadrul aripei E4 a Palatului Parlamentului, care urma să fie integral renovată.

Muzeul a luat naștere în urma fuziunii dintre Oficiul Național pentru Documentare și Expoziții de Artă (ODAE) și Departamentul de Artă Contemporană, din cadrul MNAR. Totuși, muzeul a fost deschis publicului abia în anul 2004, pe 29 octombrie.

646x404

Directorul Muzeului, Mihai Oroveanu, susține că MNAC „optează pentru o formulă de expunere inovatoare, aceea de museum in progress, o instituție care să nu se mărginească să arhiveze și să gesitoneze pasiv și complezent o colecție, ci să propună proiecte stimulative, să imagineze noi juxtapuneri, noi corespondențe, să participe la o acțiune de sinteză a artelor contempoare din care să nu lipsească filmul, muzica, literatura, dansul.”

Reinnoirea-tapiseriei-contemporane-din-1950-pana-în-zilele-noastre-@-MNAC-16

Dacă vă doriți să vizitați muzeul, programul este de miercuri până duminică, de la 10 am la 6 pm.

Prețul biletului:
Adulți: 10 lei
Elevi și studenți: 75% reducere

Adresa muzeului este: str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, însă intrarea se face prin Calea 13 Septembrie. Puteți ajunge cu autobuzele 136 sau 385.

sursă info

sursă foto 1, 2, 3

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *