3 parcuri din Bucuresti prin care sa te plimbi primavara

Cu soarele strălucitor și pomii care înfloresc, ce activitate mai plăcută ai putea avea pentru a te bucura în weekend de frumusețea orașului București dacă nu să te plimbi printr-un parc?

Noi îți recomandăm câteva parcuri din capitală pe care trebuie neapărat să le vezi primăvara asta!

 Parcul Herăstrău

parcul_herastrau2

Parcul Herăstrău, situate în partea de nord a oraşului este cel mai mare parc din București. Acesta înconjoară un lac şi are diferite atracţii, de la teatru de vară, pavilioane de expoziţii, până la cluburi şi restaurante. Parcul este utilizat de asemenea şi pentru agrement, pescuit, sporturi nautice şi navigaţie. Începând cu perioada primăverii există foarte mulţi biciclişti şi oameni care pur şi simplu se plimbă prin parc și se bucură de aer curat. Poți închiria și tu o barcă sau o bicicletă și să te bucuri de liniștea parcului.

images_stories_barca_herastrau_700_800_90

Parcul Cişmigiu

alley-in-cismigiu-garden-bucharest

Un alt parc faimos și des vizitat este Cișmigiu, care reprezintă și cea mai veche grădină publică din București. Situat în mijlocul oraşului, acesta are și o atracție deosebită, și anume Gradina de trandafiri, compusă din ziduri și coloane de piatră și pergola de lemn cu lanțuri de fier între ele, care expune numeroase soiuri de trandafiri.

În cadrul parcului mai există și un lac pe pare te poți plimba cu barca, iar pe perioada iernii este construit un patinoar. De asemenea, mai există un foișor unde au loc tot felul de evenimente în aer liber, de la concerte de fanfară la concerte de muzică clasică și muzică populară.

photo-cismigiu-park-1

 

 

Parcul Tineretului

8179352710_2ebe925b39_b

Parcul Tinereteului este situat în sudul orașului și ca celelalte două parcuri, are și un lac. Amenajarea parcului a început în anul 1965 și lucrările au durat până în 1974, el fiind construit peste o vale numită în trecut „Valea Plângerii”, care a fost concesionată în anul 1940 Uzinelor Comunale din București pentru a fi o groapă de gunoi timp de 25 de ani. În momentul de față, este unul dintre cele mai mari și vizitate parcuri, care pe lângă activitățile obișnuite pe care le poți întreprinde aici, are ca atracție principală Orășelul Copiilor, gândit ca fiind un spațiu de distracție atât pentru cei mici, dar și pentru cei mai mari.

11146561_1124117880947431_6436012182771036073_n

 

Voi în care o să mergeți să vă plimbați pentru prima oară?

 

sursă foto 1,2,3,4,5

sursă info

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *