Tradiții de Halloween

Sărbătoarea de Halloween este una de origine celtică, iar numele acesteia provine din expresia în limba engleză: „All Hallows Even”, care face referire la Sărbătoarea Tuturor Sființilor, care în țările în care predomină creștinismul occidental, are loc pe data 1 Noiembrie.

sfaturi-practice-cum-sa-sarbatorim-corect-halloweenul_size6

Legenda cea mai cunoscută de Hallowen este cea a „Lanternei lui Jack”. Se spune că Jack, un irlandez, a reușit să păcălească Diavolul să se urce într-un măr, iar pentru a-l împiedica din a se răzbuna pe el, a desenat pe trunchiul copacului semnul crucii.  L-a lăsat să coboare abia după ce a obținut promisiunea din partea lui că nu-l va ispiri sau că-i va lua sufletul. Totuși, atunci când Jack a murit, nu a fost primit în Rai din cauza firii lui viclene, însă nici în Iad, datorită promisiunii făcute de către Diavol. Astfel că Jack a ajuns să rătăcească prin lume cu un felinar făcut dintr-o gulie scobită în care ținea un tăciune, pentru a-i lumina calea.

best-trick-or-treating-streets-boston-halloween

O altă tradiție este numită „Trick or treat” și reprezintă un obicei practicat de copii în seara de Halloween. Aceștia se costumează și se merg din casă în casă, întrebând oamenii „Trick or treat”. Dacă aceștia nu primesc dulciuri, locatarii casei sunt „surprinși” de câte o farsă, în semn de răzbunare. Acest obicei provine din Anglia, când de Ziua Tuturor Sfinților oamenii ofereau plăcinte celor săraci, în schimbul promisiunii că aceștia din urmă să se roage pentru sufletele morților familiei.

Voi ce alte tradiții de Halloween mai cunoașteți?

sursă info
s
ursă foto 1, 2

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *