Câteva tradiții de Anul Nou prin lume

Trecerea de la un an la altul reprezintă o sărbătoare de anvergură în orice țară din lume. Puteți citi aici câteva tradiții de Anul Nou de prin lume.

New-Years-Eve-Fireworks

Focuri în aer liber

Suntem deja obișnuiți cu focurile de anul nou, sau așa numitele: artificii. Aceasta este o tradiție care are loc peste tot prin lume, iar în unele locuri are și semnificații interesante. În Ecuador, de exemplu, aceasta repreintă arderea unor simboluri care întruchipează diverse personaje, iar în Brazilia, focurile sunt aprinse, în fiecare an, pe bulevardul Paulista.

Semnificația focurilor de artificii este aceea că acestea sunt vestitoarele Noului An.

Pâinea de Anul Nou

În Grecia există o tradiție interesantă. De revelion este servită o pâine specială, numită „Vasilopita”, unde este ascuns un bănuț înainte de a fi pusă la cuptor. La miezul nopții pâinea se taie și cine primește bucata cu bănuțul va avea noroc în anul care vine.

Dăruirea de cadouri

A dărui și a primi cadouri este un lucru destul de obișnuit de Revelion. În Franța, de exemplu, sărbătoarea este numită „le Réveillon” și este caracterizată de alimente de lux, șampanie și cadouri. Pe de altă parte, în Turcia, aceste cadouri sunt schimbare în timpul unei sărbători a alimentelor tradiționate turcești.

Cele 12 boabe de struguri

În spania există o tradiție de Anul Nou care are legătură cu strugurii. Trebuie să fie mâncate 12 boabe de struguri, una pentru fiecare lună din anul care urmează. Se spune că în funcție de cât de dulce este fiecare bob de strugure, așa va fi și luna respectivă: mai bună sau mai dificilă.

Voi mai știți și alte tradiții de prin lume? Împărtășiți cu noi în comentarii! 

sursă info; sursă foto

 

 

Share

Recommended Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *